معرفی رشته پرطرفدار حقوق در دانشگاه پیام نور ( وکالت )
بدون شک رشته حقوق یکی از پرطرفدارترین رشته های دانشگاهی بخصوص در دانشگاه پیام نور است.
از آن جهت که رشته حقوق بازار کار و جای ادامه تحصیل و پیشرفت خیلی خوبی دارد، اولویت اول دانش آموزان گروه علوم انسانی است. از طرفی هم دانشگاه پیام نور به دلیل شرایط راحت تحصیل، مقصد بسیاری از متقاضیان رشته حقوق است.
دانشگاه پیام نور به دلیل اینکه از طریق پذیرش بدون آزمون و بدون محدودیت در گروه علمی دوران دانش آموزی، متقاضی می پذیرد هر ساله شاهد موجی از داوطلبان است که می خواهند در رشته حقوق پیام نور ادامه تحصیل دهند. (نه تنها دانش آموزان گروه علوم انسانی، حتی دانش آموزان سایر گروه های علمی نیز می توانند در رشته حقوق پیام نور پذیرش شوند)
البته ناگفته نماند این موضوع مورد مخالفت بسیاری از دانش آموزان علوم انسانی است که سایر گروه های علمی در رشته حقوق پذیرش شوند و خواهان این هستند که تنها از بین دانش آموزان انسانی در این رشته پذیرش صورت پذیرد.
اما علت اصلی استقبال بسیار زیاد از رشته حقوق در مقطع کارشناسی، امکان حضور در آزمون وکالت است. از این جهت تصمیم داریم توضیحی در مورد آزمون وکالت و شرایط ثبت نام و نحوه قبولی در آن ارائه دهیم.
آزمون وکالت چیست؟مهمترین زمینه رشته حقوق، وکالت است. برای دریافت پروانه وکالت لازم است که دانشجویان رشته حقوق بعد از مقطع کارشناسی یا مقاطع بالاتر در آزمون ورودی کانون وکلای دادگستری که به اختصار آزمون وکالت نامیده می شود شرکت کنند. البته دانشجویان رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی و یا رشته های معادل حوزوی بعد از گرفتن مدرک لیسانس می توانند در آزمون وکالت شرکت کنند.
بعد از شرکت در آزمون وکالت و قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه، پذیرفته شدگان در یک دوره کارآموزی دوساله شرکت می کنند و در نهایت پس از قبولی در امتحانات اختبار پروانه پایه یک وکالت برای آنها صادر می شود.
نکته خیلی مهم: دیده شده افرادی که سابقه کار حقوقی و قضائی دارند از شرکت در دوره کارآموزی معاف شده و پروانه وکالت برای آنها صادر می شود.
شرایط شرکت و ثبت نام در آزمون وکالت قوه قضاییه1- داوطلب باید دارای تابعیت ایرانی باشد.
2- داوطلب باید دارای مدرک کارشناسی یا بالاتر در رشته حقوق و از دانشکده های حقوق داخل یا خارج کشور باشد که مورد تایید وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری هستند (مدرک رشته حقوق دانشگاه پیام نور مورد قبول است). همچنین داشتن لیسانس رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی و یا معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی ، با تایید مرجع صالح نیز ، قابل قبول است.
3- اگر داوطلبی مدارک بالاتر (مثلا مدرک ارشد یا دکتری) از رشته های فوق را دارد، اما مدرک کارشناسی وی از رشته حقوق و معادل های مورد تائید آن نباشد، نمی تواند در آزمون وکالت شرکت کند.
4- متقاضیان حوزوی باید مدرک خود را به تائید وزارت علوم برسانند و سپس در آزمون وکالت شرکت کنند.
5- داوطلبانی که دارای مدرک کارشناسی ناپیوسته حقوق هستند در صورتی مجاز به شرکت در این آزمون می باشند که حین دریافت مدرک کاردانی خود واحدهای دوره کارشناسی را گذرانده باشد.
6- برای شرکت در آزمون وکالت محدودیت سنی وجود دارد. محدودیت سنی برای صدور پروانه کارآموزی وکالت برای متقاضیان تهرانی حداقل 40 سال و برای سایر شهرها حداقل 50 سال می باشد.
7- پروانه کارآموزی وکالت برای کسانی صادر می شود که دارای شرایط مندرج درقانون وكالت، لایحه قانونی استقلال كانون وكلا مصوب سال ۱۳۳۳, قانون كیفیت اخذ پروانه وكالت مصوب سال ۱۳۷۶ و سایر قوانین و مقررات باشند.
منابع امتحانی آزمون وکالتآزمون وکالت بصورت تک مرحله ای و چهارگزینه ای است.
منابع امتحانی آزمون وکالت عبارتند از:
الف: درس حقوق مدنی با ضریب 3 و منبع آن کتاب قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی تألیف دکتر ناصر کاتوزیان ( چاپ بیست و پنجم به بعد) می باشد.
ب: درس آیین دادرسی مدنی با ضریب 3 و منبع آن آیین دادرسی مدنی دوره سه جلدی آیین دادرسی مدنی تألیف دکتر عبداله شمس + قانون آیین دادرسی مدنی می باشد.
ج: درس حقوق جزای عمومی و اختصاصی با ضریب 2 و منبع آن حقوق جزای عمومی دکتر اردبیلی و حقوق جزای اختصاصی دکتر میرمحمد صادقی می باشد.
د: درس آیین دادرسی کیفری با ضریب 2 و منبع آن کتاب قانون آیین دادرسی کیفری + کتاب دوجلدی دکتر خالقی منطبق با قانون جدید (چاپ 95 به بعد) می باشد.
ه: درس حقوق تجارت با ضریب 2 و منبع آن دوره پنج جلدی حقوق تجارت تألیف دکتر ربیعا اسکینی + قانون تجارت می باشد.
و: درس اصول استنباط حقوق اسلامی با ضریب 1 و منبع آن کتاب مبانی استنباط حقوق اسلامی – اصول فقه تألیف دکتر ابوالحسن محمدی (چاپ سی ام به بعد) می باشد.
نکته ویژه برای دانشجویان رشته حقوق پیام نورآزمون وکالت با مدرک پیام نور امکان پذیر است.
آمار نشان داده هرساله بیشترین قبولی را در آزمون وکالت دانشجویان رشته حقوق پیام نور دارند. چون دانشجویان پیام نور در هر ترم منابع و کتابهای مرجع را مطالعه می کنند و در امتحانات پایان ترم که بصورت سراسری و تستی است شرکت می کنند و کاملا با روند برگزاری این امتحانات آشنا هستند.
اگر شما ابتدای راه هستید و می خواهید در آزمون وکالت شرکت کنید، پیشنهاد می کنیم دانشگاه پیام نور را برای دوره کارشناسی خود انتخاب کنید.
چنانچه در مورد آزمون وکالت سوالی دارید می توانید از طریق بخش ارسال نظر همین خبر برای ما ارسال کنید. اگر سوالتون تخصصی تر است از طریق قسمت پرسش و پاسخ سوالات دانشجویان پیام نور اقدام کنید.
دیدگاهتان را بنویسید